top of page

Suus Elkink Martens is een veelzijdig kunstenaar. Zij maakt etsen, monotypes, schilderijen, beelden in brons, steen en keramiek. Haar omgeving is haar inspiratie. Gevoelens, gedachten,  confrontaties, belevingen  worden omgezet in vorm. Zij heeft in alle werken duidelijk een eigen handschrift. Veelal zijn het vrouwen die worden afgebeeld. In elk beeld, schilderij/ets zit een verhaal. Hoe onbeduidend deze ogenschijnlijk ook mag zijn.

                                         Vaak zijn het juist de kleine emoties die er worden uitgelicht en dan

uitvergroot.     De etsen zijn opgebouwd uit lijnets en aquatint. De kleuren zijn met etsinkt op de plaat aangebracht. Dus niet ingekleurd. Het lineaire van haar etsen komt met name terug in haar keramische beelden.

Wat betekent kunst voor Suus Elkink - Martens:

"Zonder kunst ben ik niet compleet. Er zit een constante drang om te creëren in mij. Het maakt dan ook niet uit in welk materiaal. Wat op dat moment voor handen of mogelijk is. Het is mijn uitlaatklep. Het geeft me rust. En als het me geen rust geeft dan geeft het me een prettige onrust. Het is als een  dagboek waar ik mijn verhaal in kwijt kan."

Suus is geboren in 1967  in Helmond (Noord- Brabant). Na de Modevakschool  in Eindhoven en  de   lerarenopleiding TeHaTex  in Tilburg is ze  werkzaam als vormgever en decorateur voor  o.a. pretparken. Sinds 1993 woonachtig in zuid - Limburg. In 1996 begint ze  met het maken van etsen. En wint in  2006 de publieksprijs van de Euregionale Grafiek Manifestatie Ilse Frankenthal. Vanaf  2009  ingeschreven bij de Kvk. In het zelfde jaar begint ze met het maken van beelden en schilderijen. Werkt ook in opdracht en is lid van de Limburgse kunstkring.

bottom of page